Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони

Цветята на г-жа Георгиева отиват за лечението на 3-годишния Мерт

"

Славейковци се надяват да станат „Герои на рециклирането“

Рано тази сутрин Виолета Георгиева - начален учител в СУ "Петко Рачов Славейков" и класен ръководител на 4"в" клас, заедно с двама ученици от класа си се срещна с председателя на Ученическия парламент в училището за шампиони Виктория Михайлова и й връчи плик. Както тя самата се изрази - "това са моите цветя за 8 март". След това децата и учителката разказаха как заедно с родителите са решили вместо да купуват цветя за 8 март за госпожата, да дарят за лечение на дете парите, които биха отделили за това. Така четвъртокласниците успяват да съберат 300 лева и решават да ги дарят за лечението на 3-годишния Мерт, който се нуждае от спешна трансплантация на черен дроб и се намира в клиника в Турция. Бащата на Мерт провежда активна кампания във Фейсбук, откъдето славейковци разбират за нуждата от средства за лечението на детенцето. Към днешна дата за трансплантацията са събрани почти 17000 евро, но остават още 40000 евро. Дарителската сметка, по която гимназистите от Ученическия парламент ще преведат парите вместо цветя на 4"в" клас, е:
BG40 UNCR 7000 1524399261
Мерт Мюждет Метин
MERT MYUZHDET METIN
BIC: UNCRBGSF
УниКредит Булбанк
Да припомним, че само преди дни учениците от Ученическия парламент разделиха средствата от 3800 лева, събрани от билети за церемонията "Даскеер" и преведоха по 1900 лева по сметките на Габи и Дамла. Сега всички в "Славейков" започват да помагат за лечението на Мерт.
 Метин