Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони

Модно ревю на костюми от рециклируеми материали

"

Славейковци се надяват да станат „Герои на рециклирането“

114 деца от СУ "Петко Рачов Славейков" участваха в модното ревю със саморъчно направени костюми от рециклируеми материали, организирано от училищния клуб "ЕКО УПКО". Толкова пъстър, пълен с цветове и нестандартни реализирани идеи може да бъде само дворът на „Славейков“. Много страст и желание да се откроят със своите тоалети изразяваше лицето на всяко дете. Горди родители също присъстваха на ревюто. Журито бе в състав Милко Багдасаров – директор, Маргарита Демирева и Нешка Шопова – заместник-директори. Работата им бе тежка и отговорна, защото всеки костюм се оказа достоен за награда. Но все пак на състезание като на състезание – откроиха първо, второ и трето място отделно за момичета и момчета, както и 6 награди за оригиналност. Общо 12 деца получиха награди, а за всички са предвидени сертификати за участие. Дебют като водещи направиха най-активните ЕКО УПКО-вци Стефани от 8"б" и Любомир от 9"в" клас.

Събитието е част от инициативите, включени в плана на клуба с ръководител Янислава Парнарова и свързани също с националната кампания, посветена на Световния ден на рециклирането. Тази инициатива официално се координира в България от сдружение BG Бъди активен. През тази година деня се отбелязва като част от кампанията “Искам да съм полезен…Рециклирай ме!”, като учителите се насърчават да ангажират децата с важни теми и въпроси, свързани с разделното събиране, рециклирането и опазването на природата.

Global Recycling Day се отбелязва на традиционно през месец март по целия свят! Инициативата е на Global Recycling Foundation, а темата, традиционно, е “Герои на рециклирането”. Тази година денят на рециклирането се превърна в месец на рециклирането – от 18 февруари до 18 март. Героите на рециклирането се надяват да спечелят голямата награда – Шишеяд.