Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони

Клуб "ЕКО УПКО" спечели награда от националния конкурс "Млад благотворител"

"

Инициативни ученици от клуб "ЕКО УПКО" при СУ "Петко Рачов Славейков" се класираха с идеята и проекта си на шесто място в Националния конкурс за доброволчески каузи на ученици 7-12 клас "Млад благотворител 2023". Деветокласниците Любомир Колев, Сейрула Лютви, Венета Димитрова, Сезин Фънгърлиева, Александър Делчев и осмокласникът Даниел Палазов спечелиха със своята амбициозна идея журито на конкурса, организиран за поредна година от фондация "Благотворител", бяха определени за полуфиналисти, а от днес и наградени.

В последния ден на февруари създателят на фондацията, председателят на Управителния съвет и 8-членното дамско експертно жури обяви резултатите в онлайн дискусионно студио. Линк към излъчването: https://www.youtube.com/watch?v=gIXqDY9Fd48&t=2814s
Много хубави думи се чуха за училището за шампиони като атмосфера и подкрепа за учениците, като стабилност на мотивацията им, както и за идеите на младежите, свързани с информираността на обществото за замърсяването, личния пример, кампаниите, които ще предприемат, устойчивостта, която ще осигурят. Видеото им казва всичко, то също е качено в Ютюб: https://www.youtube.com/watch?v=JNLUpMml-V0 .
От многобройните подадени проекти бяха обявени 15 полуфиналисти, преминали серия обучения. Видеото е финалният продукт, който те трябва да представят на журито. След оценяване на видеата журито определя седем наградени финалисти. В дискусионното студио се представят качествата и предимствата на всеки проект пред останалите.
Славейковци са горди със своите ЕКО УПКО-вци и са сигурни, че постиженията в тази посока тепърва предстоят. Самият клуб стартира дейността си преди броени седмици по инициатива на същите тези ученици, наградени от фондация "Благотворител". Ръководител на клуба е учителят по химия Янислава Парнарова.