Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони

Иновативна седмица в "Славейков"

"

В "Славейков" започна иновативна седмица

Наградите "Даскеер" ще бъдат връчени в сряда
От днес в най-голямото училище СУ "Петко Рачов Славейков" тече иновативна седмица. Идеята е иновациите, които се провеждат в различните класове и етапи на обучение, да видят бял свят пред всички учители, които се интересуват от разнообразяване на методите си на преподаване, нестандартни похвати и допълнителни ресурси в реална и онлайн среда. Всеки учител в иновативна паралелка има възможност да покани колегите си в конкретен ден и учебен час и да представи своята иновация. Още днес в откритите уроци се включиха 2"б" клас с иновация "Здрави и силни растем всеки ден", 3"г" клас с иновация, свързана със съчетаването на теория и практика, както Школа "ИстОрика" с подготовката на Националната ученическа конференция "80 години от спасяването на българските евреи", която ще се проведе на 17 и 18 март 2023 г.
Всеки ден до края на седмицата следват иновативни уроци по график, а церемонията за връчване на ежегодните награди за учители "Даскеер" ще се проведе на 22 март 2023 година, сряда, от 18:30 ч в залата на Театрално-музикалния център - Кърджали. Билети за събитието отдавна няма, тази година бяха разпродадени буквално за два часа. Приходите от билети за "Даскеер" ще бъдат за лечението на Габи и Дамла. Във фоайето на театъра преди , по време и след церемонията ще се състои продажба на саморъчно изработени от учениците на "Славейков" мартенички и сладкиши като част от фондонабирателната кампания на училището за закупуване на дефибрилатор.
Да припомним - иновациите в СУ "П. Р. Славейков" са различни в отделните образователни степени. В начален етап се набляга на комбинацията български език и литература и информационни технологии с цел по-доброто усвояване на родния език, както и свързана с активности и здравословно хранене. В прогимназиален етап има иновативни паралелки с български език и математика. Целта е подготовка за призови места в международни, национални и регионални конкурси, състезания и олимпиади. Иновацията в гимназиален етап включва във всеки випуск иновативна паралелка, комбинираща чужд език и спорт, както и школа "ИстОрика".