Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони

"Златното момиче" представят славейковци в Дома за стари хора

"

Петокласници от СУ "Петко Рачов Славейков" радват потребителите на Дома за стари хора / Резидентна грижа за възрастни хора в надтрудоспособна възраст/ в кв. Студен кладенец в Кърджали. Те представят пред тях театралната постановка "Златното момиче", създадена по едноименната българска народна приказка на Ангел Каралийчев. Учениците подготвят своето изпълнение по идея и под ръководството на своята учителка Невена Ангелова и часовете в целодневната организация на обучение. Сами изработват декорите, избират дрехите, осигуряват необходимите материали за пресъздаване на обстановката и изработват мизансцена. Петокласниците като истински актьори пресъздават сюжета на поучителната история, в която доброто бива възнаградено, а злото - наказано. Доказват своето собствено усещане, че човек трябва да се отнася с грижа към познати и непознати хора и само тогава ще получи лично удовлетворение и добро отношение.
Пиесата предизвика възторг и усмивки у възрастните хора, наградили младите актьори с много аплодисменти. Двама от учениците представят пред ентусиазираната публика и поемата "Хайдути" на Христо Ботев.
Срещата на петокласниците и хората в надтрудоспособна възраст създава много положителни емоции и зарежда с настроение. Обещават си да се видят скоро с нова театрална постановка и музикална програма.