Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони

Баба Марта, Пижо и Пенда на гости в "Славейков"

"

Цял ден първомартенски празник си спретнаха славейковци. От сутринта Баба Марта с малките Пижо и Пенда /Ивайло и Нилюфер/ обикаля училището за шампиони да закичи всяко дете и учител с мартеничка за здраве и засмяно личице. Най-малките прескочиха огъня с помощта на Баба Марта и директора Милко Багдасаров, а след това започна тържеството. Хладното време на попречи на всички малчугани да изпълнят школския двор с настроение и мартеници. На сцената се изявиха вокалните групи от 1 клас с ръководител Златка Атанасова и от трети клас с ръководител Мария Загорова. Песен изпя и 4"в" клас с ръководител Виолета Георгиева, а кръшно хоро изиграха малчуганите от 3"е" клас с ръководител Величка Мартинова.
През целия месец много малчугани се включиха в училищния конкурс за най-красива саморъчно изработена мартеница и мартенична композиция. Родителите, бабите и дядовците, както и учителите в целодневната организация на обучение се включиха активно с уменията си в помощ на децата. Тези произведения на изкуството участваха и в благотворителните базари и като част от фондонабирателната кампания на училището "Мартеница си купи и за дефибрилатор помогни!". Кампанията приключи днес и събраните средства вече са предадени в БМЧК - Кърджали. Само след дни дефибрилаторът ще пристигне в СУ "П. Р. Славейков" и ще бъде представен със съответното обучение.
Много награди раздаде днес директорът Милко Багдасаров с помощта на Баба Марта, Пижо и Пенда. Голямата награда за най-невероятна мартеница получи Аслъ Мустафа от 3"в" клас. За най-красива мартеница индивидуалните награди са за първокласниците Максим Лазаров, Гизем Али, Борислав Богданов, Нихал Юмер, второкласниците Туана Осман, Инджи Шенол, Ралица Чаушева и третокласниците Нилда Бекир, Хелин Ахмед, Асмин Мюмюнова, Джейлин Салим.
Колективните награди за най-красиви мартеници и най-масово участие в конкурси получиха класовете 2"б", 3"д", 3"в" и 3"е". Красивите и вкусни торти подсладиха още повече и без това чудесното настроение от деня.